2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ortak Zorunlu Derslerin Yarıyıl İçi Sınav Takvimi ve Uygulama Yöntemleri

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ortak Zorunlu Derslerin Yarıyıl İçi Sınav Takvimi ve Uygulama Yöntemleri

 

Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne kayıtlı öğrenciler için ortak zorunlu dersler yarıyıl içi sınav takvimi aşağıdadır:

 

Ders

Tarih

Saat

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi

8.06.2020

14:00

Türk Dili

9.06.2020

12:00

Yabancı Dil

10.06.2020

12:00 


Ortak zorunlu dersler için uygulama yöntemi:

Öğrencilerimiz, ortak zorunlu derslerin yarıyıl içi sınavlarına (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Yabancı Dil) sınav takviminde belirtilen tarih ve saatte Marmara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Sistemi ues.marmara.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifreleri ile çevrimiçi (online) olarak katılacaklardır.

Öğrenciler, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yarıyıl içi sınavlarına girecekleri ortak zorunlu derslerini, Uzaktan Eğitim Sistemine giriş yaparak, “Derslerim” seçeneğine dokunulur/tıklanır, açılan sayfada “Ortak Zorunlu Dersler Sınav” bağlantısına dokunduktan/tıkladıktan sonra görebileceklerdir.

Sınavlar çevrimiçi (online) test olarak yapılacak, her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak ve 30 dakika süre verilecektir. Öğrencilerin sınav soruları rastgele sırada olup, cevap seçeneklerinin (şıklarının) yerleri de farklı olacaktır.

Öğrenciler, sınav esnasında herhangi bir sorunla (internet-elektrik kesintisi, vb.)  karşılaşılması durumunda tekrar sisteme girerek, sınav süresi içerisinde olmak kaydıyla kaldığı sorudan sınava devam edebilecektir.

Engelli öğrencilerimizin, birimleri ya da Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi ile iletişime geçmeleri durumunda, kendileri için mümkün olan tüm imkanlar kullanılacaktır.

Ortak zorunlu derslerin yarıyıl içi sınavlarının mazeret sınav tarihleri başvuru sayılarına göre belirlenerek ilan edilecektir.

 

HIZLI ERİŞİM