Bölüm Seminerleri: Doğan Gürpınar

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Bölüm Seminerleri serisinin bir parçası olarak İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesi Doç. Dr. Doğan Gürpınar’ı misafir ediyor. Dr. Gürpınar geçtiğimiz yılın Eylül ayında Telemak Kitap tarafından basılan Küstah ve Cüretkar: Türkiye'de Doksanlı Yıllar kitabı bağlamında “Hafıza Mekanı Olarak 90'lar” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek. Detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Hafıza Mekanı Olarak 90'lar

Doğan Gürpınar (İstanbul Teknik Üniversitesi)

22 Mayıs 2023 Pazartesi (12.00)

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi

Siyasal Bilgiler Fakültesi C Binası

Seminer Salonu (5. Kat)

1990’lar Türkiye’de ona yüklenen anlamlarla bir hafıza mekanı niteliği kazandı. Genelde tek bir imge etrafında örülmüş şekilde indirgenen bir on yıla dönüştü. Bu konuşma 1990lara hafıza siyaseti bakışından bir bakış sunacak ve 1990’lara onu önceki ve sonraki onyıllardan ayrıştıran şekilde özgü olan  nelerden bahsedebiliriz sorusunun izini sürecektir.

Doğan Gürpınar İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğretim üyesidir. Doktorasını Sabancı üniversitesinde tarih alanında tamamlayan Gürpınar’ın İngilizce ve Türkçe yayınlanmış bir çok kitabı vardır. Bunlardan bazıları Ottoman Imperial Diplomacy (2013), Ottoman/Turkish Visions of the Nation (2013), Conspiracy Theories in Turkey: Conspiracy Nation (2019), Komplolar Kitabı (2014), Kültür Savaşları (2016), Yerli ve Milli (2017) olarak sayılabilir. Yoğunlaşma alanları geç Osmanlı ve cumhuriyet dönemi fikir tarihi, ideolojiler ve Türk milliyetçiliği gibidir.