Bölüm Seminerleri: Erdal Kurğan

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Bölüm Seminerleri serisinin bir parçası olarak Marmara Üniversitesi Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü’nde öğretim üyesi Dr. Erdal Kurğan’ı misafir ediyor. Dr. Kurğan “Meşrutiyet Kavşağında: Siyaset ve Hukuk’un Sekülerleşmesi” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek.

22 Nisan 2024 Pazartesi (11.30)

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi

Siyasal Bilgiler Fakültesi C Binası

Toplantı Salonu (5. Kat)

Dr. Erdal Kurğan lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde tamamladı. Aynı üniversitede Siyaset Çalışmaları Yüksek Lisans programından mezun olduktan sonra, doktorasını Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nde tamamladı. Çalışma alanları modernleşme, Osmanlı-Türk modernleşmesi, siyaset felsefesi, modern devletin oluşumu ve Ortadoğu modernleşmesidir.